udsmykning med børn

Kunst for børn i alle aldre

Udsmykning med børn

Jeg vægter børnenes egne idéer og personlige udtryk højt.

Det giver et helt særligt tilhørsforhold at være med til præge de fysiske rammer man færdes i.

I adskillige projekter har jeg arbejdet sammen med børn i alle aldre om udsmykning af deres

børnehave, skole eller by. På udsmyknings- projekter med børn, fungerer jeg både som idémager, kunstnerisk konsulent, tovholder og projektleder, og jeg vægter hver gang børnenes egne idéer og personlige udtryk højt.

Det var rigtig godt at starte vores kunstprojekt med selv at få lov at lege/eksperimentere med materialerne.
Marianne Biisgaard
Vuggestuen i Læssoesgade

Udsmykningsopgaver

Byens 150 års Jubilæum

Kronprinsparret afslører sammen med Favrskovs borgmester og 4 billedskoleelever de mosasikker, som Line Frøslev, sammen med 60 billedskoleelever, har skabt som en blivende udsmykning til Hinnerup i anledning af byens 150 års jubilæum.

Udsmykning af facader

En udendørs udsmykning byder velkommen og signalerer stedets ånd. En slags vartegn. Vi kan lave figurer af fantasidyr eller skønne børn, mosaikker eller skulpturelle værker. Børnene er med i hele processen fra idé til færdigt værk.

Udsmykning af indendørs arealer

De æstetiske valg vi træffer har stor betydning for trivsel og livskvalitet. Lad børnene være med til at sætte deres præg på de indendørs arealer med smukke, sjove og overraskende udsmykninger. Det gør børnene stolte og giver dem lyst til endnu mere billedkunst.

Udsmykningsprojekter med unge

At lade unge udsmykke de indendørs og udendørs rum de færdes i giver dem en særlig tilknytning til stedet. I samarbejde med unge har jeg udsmykket bl.a. byrum, facader, indendørs arealer og en idrætshal. Gennem et udsmyknings-projekt bliver de unge del af kunstnerisk proces – lige fra idéfase til fernisering.

Kunstforløbene kan vare fra 3 timer
til f.eks. 3 uger eller endnu længere…

Tak for kursusdag og tak for inspiration, information, input, både pædagogisk og kunstnerisk og tak for at gøre en indsats for at sætte æstetiske læringsformer på dagsordenen i daginstitutionerne.
Børnehuset Elmegården
Hinnerup

Evaluering

Kunstprojektugen med børnene
var en stor succes på flere planer.

Vi havde nogle fantastiske dage med børnene. Hele huset summede af kreative aktiviteter, og både børn og voksne var dybt engagerede. Forløbet var godt struktureret, så det var overskueligt for os at gå i gang.

Noget vi virkelig tager med os fra forløbet er, at have fokus på processen, mere end på produktet, at det er mindst lige så vigtigt at der er tid til at udforske materialerne og hvad man kan med dem. Vi lærte hvordan vi kan vække børnenes nysgerrighed, skærpe deres sanser og opmærksomhed, og hvordan vi kan arbejde med deres finmotorik

Du har en meget nærværende, anerkendende, positiv og rolig måde at arbejde kreativt med børnene på, det var meget lærerigt for os. Du viste os, hvor meget det gør for den gode proces, at tempoet bliver trukket ud af aktiviteten. Hvor betydningsfuldt det er, at dvæle ved de små ting, snakke om materialerne, lade børnene se vi hælder malingen op, sætte de rigtige navne på farverne osv.

Vi vil helt sikkert anbefale dig til andre dagtilbud!

Marianne Biisgaard
Vuggestuen i Læssoesgade
VIL DU HØRE MERE
BOOST DIN BILLEDKUNST