Billedkunstner

Line Frøslev

Kunstnerisk virke

Billedkunstner Line Frøslev, født i 1968. Uddannet folkeskolelærer og PD i billedkunst og æstetik.

Arbejder som billedkunstner, kunst-formidler, forfatter og leder af Hinnerup Billedskole.

Anerkendt som huskunstner af Kulturstyrelsen og Børnekulturhuset i Århus.

Udsmykningsopgaver for bl.a. Skejby Sygehus, Favrskov Kommune og Kolding Kommune.

Kunstprojekter med tusindvis af børn i dagtilbud og på skoler over hele landet.

Står bag kursusrækken Boost din billedkunst i samarbejde med CFU. Workshops og inspirationsdage i institutioner og virksomheder.  Udstillinger i kunstforeninger, gallerier og i eget atelier.

At arbejde med billedkunst er min store passion og det er en gave at bruge hver arbejdsdag på det jeg brænder allermest for.

Udvalgte projekter og aktiviteter

Kildeklumper

2021

UDSMYKNING

Kildeklumpernes dans” er en kommunal udsmykning udført for Kolding Kommune til daginstitutionen Kildemosen i 2021. Værket består at 5 store jernskulpturer (165-260 cm. høje) med hver sin fortælling, farve og hver sit navn.
CV 15

2021

BOGUDGIVELSE

Lines Billedskole (Gyldendal, 2021) Kontrakt indgået med Kolding Kommune om skulpturel udsmykning til dagtilbuddet Kildemosen. Hinnerup billedskole fejrer 15-års fødselsdag og har nu 7 hold og plads til 84 elever.
CV 14 red

2020

BOGUDGIVELSE

Boost din billedkunst (Gyldendal 2020). Samarbejdet med CFU om kursusrækken ”Boost din billedkunst” fortsætter. Nu med planlagte kurser i alle landets regioner. Anden kontrakt indgået med Gyldendal. Udsmykning Hadsten Fri Fagskole + Regnbueskolen, Hammel.

2019

SKRIVEOPHOLD

På klostret San Cataldo på Amalfikysten. Projektleder på ”Streetart i Kjellerup” med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen.

2018

PROJEKTLEDER

På ”Ind i kunsten – ud i naturen” – et samarbejds-projekt mellem 9 lokale dagtilbud, Hinnerup Bibliotek og Kulturhus og under-tegnede med fokus på æstetiske læreprocesser. Første kontrakt indgået med Gyldendal. Medforfatter på ”På spor af kunst og ord”.

2017

PROJEKTLEDER

Og idémager på kulturhovedstad-sprojektet "LIV I LØV" ved Hinnerup Bibliotek og Kulturhus med over 800 involverede børn, unge og voksne. Samarbejde med 2 digitale kunstnere om totalinstallation i Uhresalen med både analoge og digitale værker.
CV 7

2017

MEDVIRKENDE

Medforfatter på "Kreakampen - du gør det selv", Forlaget Carlsen, 2017 Medvirkende i projektet ”På spor af kunst og ord” med fokus på sprog og æstetiske læreprocesser. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem ARoS, Børnekulturhuset i Aarhus, dagtilbuddet Klodshans og 9 udøvende kunstnere med støtte fra Slots – og Kulturstyrelsen.
DSC04028-002

2016

KREAKAMPEN

Medforfatter på Kreakampen – du gør det selv (Carlsen 2017) Dommer i Kreakampen – maleri

2016

GÆSTEUDSTILLER

På kunstnergruppen Primus påskeudstilling, Hinnerup. Indledt fortløbende samarbejde med Via University Collage, Odense om inspirationsworkshops for børnehaveklasseledere. Hinnerup Billedskole fejrer 10-års fødselsdag.

2016

KURSER

Fortløbende samarbejde indgået med CFU/VIA om inspirationskurser for billedkunstlærere gennem kursusrækken Boost din billedkunst i Region Midtjylland og Region Syddanmark. Fortsat samarbejde med CFU i Region Nordjylland.

2015

UDSMYKNING

Udsmykning, Huset no. 7, Herning, Udsmykning, Stråleterapien, Skejby Sygehus Udsmykning, Radiologisk afdeling, Hobro Sygehus.

2015

CFU / VIA

Fortløbende samarbejde indgået med CFU/VIA i region Nordjylland om inspirations-kurser for billedkunstlærere gennem kursusrækken Boost din billedkunst. Fortløbende samarbejde indgået med Favrskov Kommune om Åben Skole-workshops i folkeskoler.

2014

HUSKUNSTNER

for Favrskovbibliotekerne med årsprojektet "Huskunstnerkunstnerhuset", støttet af Slots – og Kulturstyrelsen.

2013

UDSTILLER

På den censurerede udstilling Kunst i Favrskov. Første freelance-opgave som idéudvikler for AV Form.

2012

UDSMYKNING

Udsmykning, Stråleterapien, Skejby Sygehus Udsmykning, Børnepsykiatrisk Center, Risskov. Idémager, projekt-leder og kunstnerisk ansvarlig for udsmykningsprojekt for Favrskov Kommune med ca. 1800 involverede børn og voksne fra dagplejer, børnehaver og skoler.

2011

UDSMYKNING

Udsmykning, Rønbækcentrets multihal, Hinnerup i sam-arbejde med Allan Stochholm + unge, Udsmykning, Familie-ambulatoriet, Region Midt, Skejby Gæsteudstiller på kunstnergruppen Primus påskeudstilling, Hinnerup.

2007-10

DIPLOMUDDANNELSE

I billedkunst og æstetik, medudvikler og underviser på kulturskolepilotprojekt i Favrskov kommune i et sam-arbejde mellem Favrskov Musikskole og billedskolerne i Favrskov Opstart af udstillinger og salg af værker til bl.a. kunstforeninger, institutioner og virksomheder. Opstart af Hinnerup Billedskole i 2006.

2007-10

OPSTART

Af min virksomhed Line Frøslev som udøvende billedkunstner og kunst-formidler. Opstart af udstillinger, workshops, kurser, kunstprojekter og inspirationsdage i virksomheder, kultur-institutioner og nu over 50 dagtilbud og skoler, flere som huskunstner med støtte fra Slots – og Kulturstyrelsen.

Uddannelse

DSC02865

2004-2008

UNDERVISNING

Og kurser hos Bo Mølgaard, Århus Kunstakademi, Bodil Sohn, Skolen for Kunst og Design, Århus, Ole Hempel, Sydfyn samt hos Lene Lundgaard

1999

UDDANNELSE

Folkeskolelærer fra Århus Dag – og Aftenseminarium. Billedkunst som linjefag.

1987-1989

KUNSTSKOLE

Elev på Svendborg Kunstskole hos Lars Lauge og Ole Hempel Elev på Holstebro Højskole kunstlinje hos bl.a. Ulrik Lund.
VIL DU HØRE MERE
BOOST DIN BILLEDKUNST