En flok forventningsfulde børn

Billedkunst i børnehaver

Modige, nysgerrige og fyldte af skaberglæde
og fantasi. Et levende og engageret oplæg og inspirerende materialer inden for rækkevidde.
Rammen er sat for en god kunstnerisk oplevelse.

Min store begejstring for mit fag smitter af på børnene, som bliver inspirerede til selv at kaste sig ud i billedarbejdet. Godt hjulpet på vej af mine åbne spørgsmål og opfordringer til eksperimenter, udvikler børnene deres fantasi, deres eget billedsprog og deres egne fortællinger.

Jeg skræddersyr billedkunstforløb, som er tilpasset den enkelte gruppe børn. Ved et formøde kan jeg komme med konkrete forslag, der kan vælges imellem, eller jeg kan tage udgangspunkt i jeres ønsker og idéer og bruge disse til at udarbejde jeres kunstprojekt.

Kunne I tænke jer en dag, en uge eller et år med fokus på billedkunst?

Eksempler på forløb

Udsmykning af væg-arealer inde eller ude:

F.eks. fælles fantasidyr eller børn i bevægelse. Vi arbejder på MDF plader og projekterer børnenes egne tegninger op i stor størrelse inden de males med akrylmaling i smukke farver.

Tematiske forløb

F.eks. om fantasidyr eller naturen. Vi kan have et særligt fokus på fx sprog, inklusion eller bevægelse. Vi arbejder nye materialer og teknikker. Fx græs, pinde, flydende akvarel og avispapir. Vi har og har god tid fordybelse, og til at dvæle ved processerne.

Kunsteksperimentaruim

Vi undersøger mere diffuse materialer og processer. Vi tager udgangspunkt i alle de idéer der opstår i mødet mellem børnene og mig, og arbejder med maling, pap, ler, tape, skrot/
genbrugsobjekter, samt mere diffuse “materialer” som vand, vind, lys og lyd. Vi eks-perimenterer med helt nye tilgange til kunsten og kaster os ud i det skæve og det skøre.

Hvad sker der f.eks. hvis man pakker en stol ind i vådt vat eller hænger stofstrimler med bjælder i træet på legepladsen?

Hvad sker der hvis tegnepapiret ikke ligger på bordet, men pludselig er sat fast på undersiden af bordpladen?

Og kan man mon male med en dukke?

... Vi kunne ikke ønske os nogen anden til at have gennemført dette projekt sammen med os og børnene – TAK...

Evaluering af kunstprojekt i børnehave

Kunstprojekt

“Vi har haft fornøjelsen af at have
Line Frøslev som Huskunstner
(støttet gennem Statens Huskunstnerordning)
i en periode på 14 dage

Hun har gennem fortælling (sprogligt og visuelt) draget os med ind i en spændende fantasiverden, som derefter var udgangspunkt for børnenes kreative udfoldelser… Line har i det kreative arbejde med børnene haft en umiddelbart og anerkendende dialog, hvilket har været en meget berigende i forhold til at det er børnenes ideer der sammen med Lines ekspertise, har været omdrejningspunkt for hele projektet. Det har været en spændende fantasirejse, hvor begreber som slikskoven, fodfisk, månebilen og kniv- og gaffeldyret lever videre i børnenes fantasi og leg. Et lærerigt projekt, hvor børn såvel som voksne har opdaget nye muligheder for kreativudfoldelse – grænser er skubbet og nye veje er åbnet”. “… Vi kunne ikke ønske os nogen anden til at have gennemført dette projekt sammen med os og børnene – TAK, for din dejlige måde at være på!!! Der var STOR enighed på sidst personalemøde om, at det dette projekt havde været ikke mindre end FANTASTISK. Vi syntes, at vi har fået mange ideer og nye teknikker til fremtidig kreativudfoldelse med børnene. Ikke mindst STOR ros til din måde at være sammen med børnene på – det var så dejligt at opleve”.

Lotte Borgen
Børnehaven Søvang, Stilling
VIL DU HØRE MERE
BOOST DIN BILLEDKUNST