Ugler i akvarel

Jeg kan slet ikke stå for børnetegninger! Det liv og den nerve, der er i sådan en flok 4-åriges streger gør mig helt blød om hjertet. I disse uger er jeg så heldig at lave kunstprojekt i en lille børnehave i Århus, og i fredags lavede mellemgruppebørnene de her vidunderlige ugler.

Børnene kom på besøg i det lille “atelier” i små grupper, og jeg startede med at vise dem min søns udstoppede ugle og fortælle dem lidt om ugler. Vi læste også Halfdan Rasmussens uglerim og sang den lille sang. Vi snakkede meget om hvordan man kan se, at en ugle er en ugle. Om formen på kroppen, de store, runde øjne, “ørerne”, som kun er til pynt, de skarpe kløer osv. Og så viste jeg børnene hvordan man kan tegne en ugle. Stor vægt på, at man kan tegne en ugle på mange forskellige måder, og at jeg tegner på min måde mens de hver især tegner på deres egen måde.

Nu tegnede børnene hver en ugle på akvarelpapir i A3-format. De tegnede med sorte sprittuscher. På forhånd havde jeg spændt akvarelpapiret fast på bordet med malertape. Så ligger papiret godt, mens barnet arbejder, og når man forsigtigt piller tapen af igen, er der en fin, hvid ramme om motivet. Næste skridt var at tegne mønster, fjer osv. på uglen med fede oliepastelkridt. Vi brugte Myngyo fra AV Form. Børnene tegnede også stjerner i baggrunden bag uglerne med kridt. Til sidst farvede de billederne med flydende akvarel i de farver, som jeg på forhånd havde blandet. Farver, der ligger mellem blåt og gult i farvecirklen. Så kan børnene nemlig blande og eksperimentere med farverne uden at det hele ender med at blive brunt. Og hvor var de dog stolte, de små kunstnerspirer 🙂 Se nogle af de skønne ugler her:

Relaterede artikler

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.