Ud i det blå – Madam Blå

Jeg havde taget mine fine, gamle Madam Blå kaffekander med til billedskolens ældste hold. Den største af kanderne er den, jeg bruger, når vi har over 50 gæster her hjemme 🙂

Eleverne fik historien om Danmarks kendeste kaffekande, og de tegnede hende på 30 sekunder, 1 minut og 3 minutter. Med højre hånd, med venstre hånd, som blindkontur og med lukkede øjne. De tegnede kanderne oven i hinanden, og vendte ind imellem de store ark kardus rundt, så de tegnede fra en ny vinkel. Til sidst bad jeg eleverne om at skrive i billederne. Noget, som de kom til at tænke på, når de så på Madam Blå.

Næste skridt var at gå på jagt med en søgeramme i kaffekandemylderet. Hvor er det mest interessante sted i billedet? Hvor er ligger de dynamiske linjer? Hvor aner man motivet som en abstraktion? Og hvor finder I mystiske fragmenter af ord?

Og så var opgaven at tegne det lille felt op på et stort stykke papir. Svært at forstørre det lille felt – men en god øvelse i at se og overføre de rette proportioner.

Vi fandt akrylmalingen frem. Hver elev valgte en af de mange blå farver: Fx cølin, cyan, prøjser, ultramarin eller cobolt, og tog derud over sort og hvid på paletten, for derefter fylde alle felterne ud med valører af den valgte blå farve. Sikke mange forskellige blå de fandt!

Til sidst valgte de fleste at tegne konturer op med Poscha-tusser. Enten tone i tone eller med komplimentærfarver.

 

Relaterede artikler

Mmmm…Manifold

For et par uger siden holdt jeg familiekursus for en dejlig flok børn, forældre og bedsteforældre i Hinnerup Billedskole. De weekender er altid tophyggelige, og

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.