Tegn med tape

Iagttagelsestegning er en uundværlig del af billedkunstundervisningen, og det kræver masser af træning at blive en dygtig tegner. Men tegning behøver ikke altid at foregå med blyant på papir. Ved at bruge helt utraditionelle “tegneredskaber” pirres børnenes nysgerrighed og det bliver muligt at arbejde i en helt anden skala. Ud over at tegne med tape, kan I prøve at tegne i sand, male i sne med fx rødbedefarve eller “tegne” med gamle stempler.

Du skal bruge:

  • Masser af malertape eller fx farvet pakketape, gerne i forskellige bredder.
  • Bare vægge, døre eller vinduer som der kan tegnes på.
  • Evt. motiver som børnene skal tegne.
  • Kamera til dokumentation af processen og forevigelse af værkerne.

 

Du kan gøre sådan:

  • Præsenter motiverne som skal tegnes for børnene. Det kan fx være billeder fra bøger eller børnenes egne tegninger, der skal kopieres og forstørres. Tag en snak om proportioner og linjer i motivet.
  • Og så går det ellers løs på de store flader rundt omkring på skolen. Husk at fotografere de færdige tegninger inden de pilles ned igen. Tapekunst er flygtig. (For hvis den sidder for længe vokser den fast).

 

Relaterede artikler

Tegne i sneen

Nu starter vinterferien, og der ligger sne! Det kalder jo på at tegne på en helt ny måde: Tegne i sneen. I ugens løb har

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.