Post It-monstre (John Kenn Mortensen-parafraser)

John Kenn Mortensen er en ung, dansk kunstner på vej frem. Han er lige nu aktuel med illustrationerne til en omskrivning af Hans og Grethe. John er egentlig børneTV-instruktør, men om aftenen, når han har fået fri, og hans små tvillinger er puttet, tager han sin Post It-blok og sin ultrafine sorte tusch frem og begynder at tegne monstre… Post It-monstre.

Idéen her taler til både drenge og piger i alle aldre. Lidt uhyggelige er billederne for de allermindste, men med en god voksen i hånden, kan mødet med de grumme, og samtidig humoristiske tegninger være en frydefuld indgang til at få de lyssky skabninger slæbt frem i lyset.

I Hinnerup Billedskole var vi så heldige, at der i vores lokale kulturhus hang en udstilling af John Kenn Mortensens tegninger i februar måned. Så flere af vores hold var på tur til Uhresalen for at se de frydefuldt grufulde tegninger og gå på opdagelse i det mørke univers.

Rent tegneteknisk er det oplagt at gå på jagt efter forskellige måder at bruge stregen på i John Kenn Mortensens billeder. Og at tage en snak om skala. Hvordan viser man at noget er meget stort eller meget småt?

Sådan kan du gøre:
Tag en snak om monstre. Hvad er et monster. Hvor kender vi monstrene fra? Findes de? Er de alle sammen onde?
Se på John Kenn Mortensens Post It-monstre. Brug evt forstørrelsesglas for at få alle detaljerne med
Lad eleverne på jagt efter forskellige måder at bruge stregen på i Johns Kenn Mortensens billeder. Lad dem lave små ”tegneprøver” på et ark papir, hvor de fx viser hvordan John tegner pels, græs, vand, himmel, øjne osv.
Tag en snak om skala og størrelsesforhold. Hvordan viser man, at noget er stort mens andet er småt i en tegning? Hvordan kan fx vi se størrelsen på Johns monstre?
Derefter tegner eleverne deres egne Post-it-monstre på Post It´s

Materialer:
Billeder af John Kenn Mortensens værker, Fx hans postkort eller bøger, som fx kan købes her: https://www.saxo.com/dk/post-it-monstre_john-kenn-mortensen_indbundet_9788792246462
Tegnepapir
Post It-notes i forskellige størrelser
Blyanter og fine, sorte permanenttuscher

Tip: Der findes Post It-notes i maxi størrelse: 30×30 cm. Jeg fandt dem hos min lokale Bøger og Papir.

Jeg håber I får en hårrejsende billedkunsttime!

Relaterede artikler

Tegne i sneen

Nu starter vinterferien, og der ligger sne! Det kalder jo på at tegne på en helt ny måde: Tegne i sneen. I ugens løb har

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.