Natmennesker – en skulpturevent på Århus Banegård

For et par uger siden blev jeg kontaktet af en gymnasielærer fra Nordjylland, som spurgte som jeg kunne lave noget billedkunst med hendes elever som var på vej hjem fra en studietur i København. Klokken 3 om natten. På Århus Banegård. 60 elever i alt. Og flest drenge. Mellem 17 og 21 år.

Mange ville måske være blevet skræmte ved tanken, men jeg tænkte: YES!!! Sikke en fantastisk tankegang den lærer har! I stedet for at hænge rundt og lave ingenting på en – i øverigt lukket – banegård, skal de unge have en kulturel oplevelse. Så jeg sagde selvfølgelig ja.

Men hvad er det så lige man tyer til her? En flok søvnige i transit – strandet 2 timer på Århus Banegård mens natten er allermørkest og byen sover. Jeg var ikke i tvivl: De skulle lave street art. Street art er jo mange ting, men med en kærlig tanke til Søren Bencke/Papfar (igen), besluttede jeg, at de unge på gennemrejse skulle lave skulpturer i sammenkrøllet avispapir og pakketape. I størrelse 1:1. Skulpturer, som voksede ud af natten, og som, når flokken steg på toget nordpå kl. 05.25, kunne stå tilbage på banegården og overraske alle de morgentravle på vej på arbejde: Natmennesker.

Det lykkedes af få tilladelse fra DSB til at lave banegården om til skulpturværksted. Det lykkedes at hyre en vagt til at holde banegården åben natten over – den plejer at lukke mellem 02 og 04. Og det lykkedes at tænde op under de søvndrukne gymnasieelever, så de FYREDE den af med tape og aviser. Og vi havde en fantastisk nat. Da de rejste videre efter vores to timers event, var det med klapsalver fra en flok, som havde sat spor både i mig, de forbipasserende og på banegården i særdeleshed.

Se her hvad Århus vågnede op til fredag morgen:

Relaterede artikler

Drømmedåser/dåsedrømme

Dette skønne projekt opstod i et tæt samarbejde med min evigt inspirerende “sister in crime” i Hinnerup Billedskole, Annitta Krogsgaard, helt tilbage i 2014. Ideen

Læs mere

Laaaange englebasser

Det er december og overalt dukker juleengle op. Men engle er meget mere end jul, og en rigtig god indgangsvinkel til arbejdet med kulturens billeder,

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.