Mosaik for børnehavebørn

Den her idé har jeg fundet på DCUM.´s hjemmeside (http://dcum.dk/boernemiljoe/kunstproduktion-i-cement-paa-tvaers-af-alder), og jeg syntes den var så fin, at jeg havde lyst til at prøve den af, for at tage den med ud i nogle af de børnehaver, hvor jeg skal lave kunstprojekter her i løbet af sensommeren. Min idé er at hvert barn skal tage små ting med hjemmefra, som har en betydning for dem. Fx et lille plastikdyr, skaller fra sommerens strandture, perler i en farve han/hun godt kan lide, en Lego-klods eller et bilhjul… På den måde kommer den lille mosaikflise til at repræsentere barnet og kan lukke op for fortællinger og dialog børnene imellem. De små betonmoasikker kan monteres i rionet på legepladsen.

Her er en beskrivelse af hvordan du kan gøre:

  • Fold en æske i falseæskekarton med bundmålene 13 x13 cm. og ca. 4 cm. høje kanter. Malertape kan bruges til at lukke hjørnerne med.
  • Prik to huller i den øverste kant og to i den nederste og stik hegnstråd i.
  • Fyld frostsikker fliseklæb i æsken og glat det ud, så overfladen bliver jævn. Ståltråden skal være helt dækket.
  • Læg små dimsedutter, perler, muslingeskaller eller andet, som har en betydning ned i den våde fliseklæb.
  • Lad mosaikken tørre, pil kartonformen af og monter mosaikkerne i rionet.

Relaterede artikler

Tryllestave

TryllestaveDe her tryllestave har tryllet både drager, løver og skove af slik frem. Vi lavede dem i en børnehave, hvor jeg var ude som huskunstner.

Læs mere

Trylletræet

Hvad er en legeplads uden et trylletræ? Et træ, som man kan sætte sig under og ønske alt mellem himmel og jord. Et træ, hvor

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.