Monsterskulptur af genbrugstræ (klodsmonstre)

Beskrivelse af idéen:
Idéen her opstod, da jeg en dag kom forbi kassen med træaffald i mit lokale byggemarked. De små træstumper nærmest lå og kaldte på at blive taget med hjem og få nyt liv. At det lige blev monstre der kom ud af det, skyldes at jeg havde set street artkunstneren Bortusk Leers seje små træklodsmonstre og fik lyst til at bygge videre på den idé.

I Hinnerup Billedskole fejrer vi her i efteråret 10 års fødselsdag, så temaet på alle hold er TI. Skulpturopgaven her kom derfor til at lyde: Byg et monster af 10 træklodser. Du må hverken bruge mere eller mindre. Og eleverne jublede. De syntes det var den skønneste opgave!

Idéen taler i lige så høj grad til drenge som til piger. Her arbejdes med skulptur i sammenføjet form, og skildringsformen tager udgangspunkt i elevernes fantasi og forestilling.

Tak til Byg og Mal i Søften for alle stumperne!

Sådan kan du gøre:

  • Sav byggemarkedets ( eller håndværk og design-lokalets) træstumper op i mindre stykker. Lav gerne nogle med skæve vinkler. De større børn kan save selv. Jeg fik min kære husbond til at save mine klodser ud.
  • Vis eleverne billeder af Bortusk Leers streetmonster-klodsmonstre
  • Gå på jagt i klodskassen og find stumper, som vækker dit monster til live.
  • Slib de valgte klodser let med sandpapir.
  • Lim dit monster sammen med limpistol.

 

Mal dit monster med god akrylmaling. Her har vi brugt tavlemaling, som findes i nogle superflotte farver og har en lækker silkemat overflade.
Klip øjne, munde og tænder i mosgummi og lim det på med limstift.
Tag et gruppe billede af monsterflokken og gå bagefter ud og sæt dem op i byrummet og fotografer dem der.

Det er street art i børnehøjde!

Relaterede artikler

Drømmedåser/dåsedrømme

Dette skønne projekt opstod i et tæt samarbejde med min evigt inspirerende “sister in crime” i Hinnerup Billedskole, Annitta Krogsgaard, helt tilbage i 2014. Ideen

Læs mere

Laaaange englebasser

Det er december og overalt dukker juleengle op. Men engle er meget mere end jul, og en rigtig god indgangsvinkel til arbejdet med kulturens billeder,

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.