Male på sten

Det er så dejligt med sten… At gå på standen og samle smukke sten, som man kan putte i lommerne og mærke på, eller lægge i sin vindueskarm. At klatre på en stenmole. At sidde på en flad sten ved et bål og kigge ind i flammerne…

Her er en idé til hvordan børn kan male på sten. Det er en fordel, at stenene er nogenlunde glatte i overfladen – i hvert fald, hvis der skal tegnes på dem. Stenene kan have forskellige størrelser, men når jeg arbejder med mindre børn, vælger jeg altid sten som er mindst ligeså store som en honningmelon – og gerne større. Når man skal flytte rundt på store sten, kan man bruge sækkevogne, trækvogne eller børnehavens trehjulede cykler med lad. Indenfor kan de trækkes rundt på gamle lagener. Og det vil børnene meget gerne hjælpe med.

Sådan kan du gøre:

  • Stenene vaskes og skrubbes godt inden de lægges til tørre.
  • De helt tørre sten grundmales med hvid grundmaling eller latex-grunder.
  • Når stenene er tørre, kan de males i flotte farver med akrylmaling.
  • Det er en god idé at bruge de farver, som ligger ind mellem to grundfarver + evt. hvid. Jeg blander altid en palet af smukke farver, som børnene kan vælge imellem. Man kan male med pensler i forskellige størrelser og sætte spor med fx svampe, male striber eller prikker (fx med skumstempler).
  • Når malingen er helt tør, kan man tegne insekter eller mønstre på stenene med Posca tuscher. Eller skal stenene have øjne? Når børnene skal tegne insekter, viser jeg dem enkle silhuetbilleder af insekter, så de har noget inspiration. Man kan sagtens give dem ekstra ben og følehorn!
  • Hvis stenene skal stå ude, er det en god idé at lakere dem. Skibslak holder bedst, men det strengt forbudt for børn.

Relaterede artikler

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.