Må man smage på kunsten? (Male med kakao)

De her billeder taler vist for sig selv 🙂 Og jeg behøver vel ikke at fortælle med ord hvilken fest de 1-2-årige havde undervejs. Det lille projekt er så såre enkelt. Det eneste du skal bruge er:

  • En lille flok børn. Gerne små.
  • Kakaopulver rørt op i vand.
  • Rullepapir på bordet.
  • Små babypensler. For at gøre det endnu sjovere havde jeg monteret bjælder på penslerne.
  • Mod og lyst til at være i nuet sammen med børnene – uden nogen anden agenda.
  • Mulighed for efterfølgende bad.

 

Magien i rummet var mageløs. Børnene sansede, oplevede, eksperimenterede, duftede, smagte og satte spor. De var så små, at de endnu ikke havde talesprog, men de gjorde sig erfaringer med det æstetiske, og de fik en anelse om hvad kunstneriske processer kan. En anelse, som senere i deres børneliv vil blive tydeligere, når denne formiddag bliver fulgt op af andre magiske stunder med sanselige og berigende oplevelser. Og efterhånden som børnene vokser, vil bevidstheden om billedkunst som udtryksform og indgangsvinkel til verden, vokse med dem og blive en del af deres eget aktive sprog.

Relaterede artikler

Smæk

Den her idé har jeg lige delt med børnehaverne og SFOérne i mit lokalområde som optakt til den årlige fælles børneudstilling i vores smukke kulturhus.

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.