Lav en engel

Jeg elsker engle og alt det, der ligner. Og det er jeg ikke alene om… Til alle tider og i mange, mange kulturer verden over, har “bevingede” væsener i menneskeskikkelse fachineret folk. Tænk bare på den græske sejrsgudinde, Nike, med sine løse gevandter og smukke svanevinger, den nordiske mytologis valkyrier, som samlede de døde krigere op fra slagmarken, skytsenglene og Superman, som svæver afsted med sin kappe og redder folk. Og så selvfølgelig alle biblens engle, lige fra de ærefrygtindgydende Serafer som med 3-dobbelte, øjenbeklædte vinger, vogter Guds trone, over ærkeenglen Gabriel, som bebudede Jesu fødsel for Jomfru Maria (i øvrigt det mest brugte motiv i den vestlige kulturs kunsthistorie), til Rafaels små, fede Puccier som dukker op alle vegne her ved juletid.

Se her hvordan du kan lave din helt egen juleengel i ståltråd, sølvpapir, malertape og fine stofrester:

  • Fold et ca. 110 cm. langt stykke ståltråd to gange og sno det omkring sig selv. Fold det igen og sno fra “halsen og ned over maven”.
  • Tag et nyt stykke tråd (ca. 60 cm.) og sno armene på samme måde. Sno dem til sidst rundt om kroppen. Form hænder og fødder.
  • Giv englekroppen fylde ved at beklæde den med sølvpapir. Form hovedet i sølvpapir. Du kan også lave snabelsko eller andre detaljer i sølvpapir.
  • Giv englen “hud” af malertape. Små stykker virker bedst.
  • Mal din engel med akrylmaling. Du kan male “undertøj” og strømper på den. Hvis du er til glimmer, kan du drysse glimmer i den våde maling, eller du kan tegne striber og prikker med Poscatusch.Nu skal der laves tøj. Tylskørtet er rynket med et stykke ståltråd (“ri” med ståltråden i lindingen af skørtet). Lav ståltråden så lang, at du har plads til at vikle enderne nogle gange omkring maven, så skørtet kommer til at sidde fast.
  • Filtkjolen er på samme måde rynket og gjort fast med et stykke ståltråd. Jeg lavede det så langt, at der blev gode “ender” til at fastgøre vingerne med.Jeg lavede vingerne af landkort, som ligger dobbelt og er limet sammen. Du kan også bruge andre slags sjovt papir, bobleplastik, skumgummi, coladåse… Vingerne er gjort fast med det stykke ståltråd, som rynkede filtkjolen. Jeg har “syet” igennem dem med ståltråden og viklet dem fast om både hals og mave. Både skørt og kjole er åbne på ryggen, men det kan man jo bare sy sammen, hvis man vil.
  • Ansigtet er tegnet med sort sprittusch, kinderne malet med rosa Poscatusch. Håret er lavet af karteuld og limet på med limpistol.

Hvordan skal din engel se ud?

Relaterede artikler

Drømmedåser/dåsedrømme

Dette skønne projekt opstod i et tæt samarbejde med min evigt inspirerende “sister in crime” i Hinnerup Billedskole, Annitta Krogsgaard, helt tilbage i 2014. Ideen

Læs mere

Laaaange englebasser

Det er december og overalt dukker juleengle op. Men engle er meget mere end jul, og en rigtig god indgangsvinkel til arbejdet med kulturens billeder,

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.