Kan man male med en kagerulle?

Ja! DET kan man! Og hvis man binder grov snor, fx knyttegarn, omkring den lille rulle, sætter den de fineste spor.

Her arbejder børnehavebørn på 4 år med et stort fællesmaleri på lærred, som efterfølgende blev spændt op på rundstokke og hængt op på væggen. Udover kageruller malede vi bl.a. med fluesmækkere, bobleplastik og bilhjul.

Det er altid en god idé at bruge farvecirklens nabofarver, når mindre børn arbejder med våde farver som fx akrylmalingingen her.

At bruge nye, alternative maleredskaber – og teknikker, er med til at lukke op for en kreativ tankegang, og det styrker børnenes fantasi og skaberglæde. Præstationsangst forsvinder som dug for solen, og det er sjovt at gøre noget skørt sammen.

Børn er verdensmestre i at tænke ud af boksen, og den evne skal vi værne om, fx gennem skæve, eksperimenterende kunstforløb.

Med andre ord: Innovation i børnehøjde.

Relaterede artikler

Smæk

Den her idé har jeg lige delt med børnehaverne og SFOérne i mit lokalområde som optakt til den årlige fælles børneudstilling i vores smukke kulturhus.

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.