Kaffetrolden – homage to Henry Heerup

Jeg holder så meget af Henry Heerups finurlige, kærlighedsfyldte og optimistiske billedunivers. Og selvfølgelig skulle mine mellemste billedskoleelever (4.-5. klasse) snuse til den gamle multikunstner. Jeg fortalte dem om Henry Heerups liv og værk, og viste dem både malerier, “skraldeskulpturer” og tryk. Det lille billede, som var afsættet for dagens billedarbejde hedder Kaffetrolden og er fra 1976.

Jeg satte min samling af Madam Blå kaffekander frem på bordet og gav børnene god tid til at digte deres egne kaffetrolde – og mange andre skabninger. Undervejs talte vi om højlys, egenskygge, nuancer af køkkenblåt og “drømmedamp”… Se her nogle af de skønne billeder, tegnet med blyant på karduspapir og farvet med Neocolor I.

Relaterede artikler

Tegne i sneen

Nu starter vinterferien, og der ligger sne! Det kalder jo på at tegne på en helt ny måde: Tegne i sneen. I ugens løb har

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.