Kaffekandebillede

Kaffekander har en dejlig form. Her er et lille eksperiment, jeg lavede en dag som forberedelse til aftenens kursus for en lille gruppe voksne. Idéen til teknikken har jeg fra bogen Akrylflow af Kristina Kjelsmark. En bog, jeg varmt kan anbefale. Den er fyldt med gode, tilgængelige idéer til akrylmaleri.

Efter at have spændt et stykke kraftigt papir (mindst 200 g.) op på en plade med malertape hele vejen rundt, byggede jeg billedet op i flere lag:
Med blondevoksdug, bobleplast og mønsterstencils, stemplede og duppede jeg hele billedfladen til med mønstre. Jeg brugte akrylmaling, og duppede med små stumper køkkensvamp.

Så tegnede jeg kaffekanderne op med blyant og malede mellemrummene mellem kaffekanderne med en transparent akrylmaling (akrylmaling fortyndet med lidt vand).

Kaffelkandernes konturer trak jeg op med en (madam) blå akrylmaling fra en lille maleflaske med tynd spids. Og de hvide kaffebønne-inspirerede stempler lavede jeg ved at klippe en oval form i noget selvklæbende, tundt skumgummi, klippe ovalen over i to og runde lidt til, klistre de to dele på en lille træklods og så ellers stemple løs. Jeg vil tro, at man også kan bruge mosgummi til at lave stempler med. Ellers kan man jo bare snuppe en kartoffel 🙂

… Og til sidst blomster med en pink Poschatusch. Kom igen, kaffesøster 🙂

Relaterede artikler

Mmmm…Manifold

For et par uger siden holdt jeg familiekursus for en dejlig flok børn, forældre og bedsteforældre i Hinnerup Billedskole. De weekender er altid tophyggelige, og

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.