Jagten på trofæer

I juli inviterede Hinnerup Billedskole 24 børn til sommerbilledskole under titlen “Jagten på trofæer”.
Vi havde et par forrygende dage, hvor vi gav os hen til alverdens forunderlige skabninger. Sammen med min billedskolekollega, Tatjana Knudsen http://tatjanaknudsen.blogspot.dk/ underviste jeg eleverne i hvordan man kan bygge et næsten vaskeægte jagttrofæ op.

I billedskolen har vi et motto som lyder sådan her: “Det har vi aldrig prøvet før, så det kan vi godt”. Sådan var det også denne gang. Og se lige her de skønne, skønne trofæer, som børnene tog med hjem til væggene på deres værelser.

Under billederne af børnenes trofæer, kan du se, hvordan vi byggede vores trofæer op. Børnene som har lavet disse trofæer er mellem 8 og 14 år.

Vi startede forløbet op med at vise en masse billeder af forskelige trofæer. Både de gamle gulnede fotos fra fordums tiders storvildtjagter i Afrika og Norden, billeder af jagtstuer på danske slotte – og så alle de skønne, gakkede, stilede og farvestrålende trofæer, man kan finde på fx Pinterest. Fulde af inspiration kastede børnene sig ud i at lave deres egne trofæer. Nogle kom til at forestille allerede kendte dyr, mens andre voksede frit frem af børnenes fantasi. Et meget dejligt forløb, hvor børnene blev udfordret på at arbejde tredimensionalt, og hvor det endte med at alle gik glade derfra med en oplevelse af at kunne noget nyt. Forløbet taler til både drenge og piger, og ville også fint kunne bruges hos store børn og unge.

Vi monterede vores trofæer på fine trofæplader i 15 mm. MDF, som det lokale botilbud for autister, Hinnerup Kollegiet, havde været så søde at skære ud for os. For at give det sidste pift, falsede min mand fine kanter på hver trofæplade.

Relaterede artikler

Drømmedåser/dåsedrømme

Dette skønne projekt opstod i et tæt samarbejde med min evigt inspirerende “sister in crime” i Hinnerup Billedskole, Annitta Krogsgaard, helt tilbage i 2014. Ideen

Læs mere

Laaaange englebasser

Det er december og overalt dukker juleengle op. Men engle er meget mere end jul, og en rigtig god indgangsvinkel til arbejdet med kulturens billeder,

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.