Huskunstnerkunstnerhuset: Spisestue

På Hinnerup bibliotek sidder en mand, som hedder Frederik Schøler. Han har en skøn, skæv tankegang og er en ambitiøs kulturformidler. For lang, lang tid siden snakkede vi om Huskunstnerordningen, og så begyndte hans krøllede hjerne at boble. Inden længe ringede han til mig og foreslog at vi sammen skulle lave et storstilet kunstprojekt for børn. Et projekt, som Favrskovbibliotekerne nu kan realisere med støtte fra Statens Kunstråds Huskunstnerordning. Projektet har fået det mundrette navn: HUSKUNSTNERKUNSTNERHUSET.

Projektets digitale omdrejningspunkt er hjemmesiden http://www.huskunstnerkunstnerhuset.dk/. På forsiden kan du se min tegning af Huskunstnerkunstnerhuset.

Idéen er, kort fortalt, at Favrskovbibliotekerne og jeg gennem 8 workshops inviterer kommunens børn og unge indenfor i Huskunstnerkunstnerhuset, hvor rummenes navne tages på ordet. Helt bogstaveligt. Spisestuen kan spises. WCét (watercloset = vandskab) er skabe, der trylles om til undersøiske verdener og samtalekøkkenet bliver talende! På projektets hjemmeside ligger der planskitser over huset, og efterhånden som de forskellige workshops afvikles, lægges fotos af både processer og produkter ind i de forskellige rum.

I går afholdt vi den første workshop: SPISESTUEN. 14 børn i alderen 7-12 kastede sig over rødbeder, riskiks, margarine, marshmallows og meget, meget mere og skabte den mest delikate spisestue. Og ingen gik sultne hjem!

Relaterede artikler

Drømmedåser/dåsedrømme

Dette skønne projekt opstod i et tæt samarbejde med min evigt inspirerende “sister in crime” i Hinnerup Billedskole, Annitta Krogsgaard, helt tilbage i 2014. Ideen

Læs mere

Laaaange englebasser

Det er december og overalt dukker juleengle op. Men engle er meget mere end jul, og en rigtig god indgangsvinkel til arbejdet med kulturens billeder,

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.