Gadegenbrug – tegn på gamle plakater

Det der med Pippi-genet… Tingfindergenet… Det slår helt igennem hos mig. Det kan nok godt være en anelse belastende for min familie, som må finde sig i store kasser med (i andres øjne, indrømmet) gammelt skrammel i garager og skunke… Men man kunne jo måske lige på et tidspunkt få brug for..?

Når jeg fx er i Berlin og går forbi alle de fede, flossede, rå, forvitrede panserhuder af gamle og nye plakater som sidder udenpå hinanden i centimetertykke lag på byens mure, kribler det i fingrene. Jeg kan slet ikke få nok af det. Det er så LÆKKERT! I april præsterede jeg at flå en “stang” plakater på 75×200 cm. ned i fuldt dagslys og gå med den gennem byen (inkl. besøg i et stormagasin). På hotelværelset blev den bugseret om i skjul bag lænestolen, i frygt for at rengøringspersonalet betragtede det som affald, og jeg kunne kun lige akkurat presse den ned i min i forvejen meget tunge kuffert inden hjemturen. ( Hurra for de der skjulte lynlåse, som giver en ekstra etage på trolleyen!!).

Og nu ligger skattene i mit atelier og ser fristende ud. Sammen med den halve væg, jeg lige var nødt til at have med hjem fra Berlin her i efterårsferien. Da jeg sad og kiggede på de flossede sider, begyndte figurerne at krybe frem – hjulpet på vej af min sorte sprittusch. Og den idé vil jeg lige dele med jer. Jeg glæder mig til at lade mine elever prøve den af.

Riv forsigtigt plakaterne fra hinanden, så der opstår bare, hvide områder der, hvor limen er. Tit er bagsiderne ligeså sjove som forsiderne. Gå på opdagelse efter figurer, ansigter osv. og hjælp dem frem med den sorte tusch. Og hvad med at doodle på sådan nogle gamle plakater?

Relaterede artikler

Tegne i sneen

Nu starter vinterferien, og der ligger sne! Det kalder jo på at tegne på en helt ny måde: Tegne i sneen. I ugens løb har

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.