Farvelæreleg II

En morgen, da jeg var på vej ud som huskunstner i en børnehave, fik jeg en en ekstra lille idé, som vi var nødt til at prøve af allerede af samme dag.

På en stor, hvidmalet træplade, malede børnene striber med flydende akvarel. I den ene tredjedel gule og røde striber, i den anden tredjedel blå og gule striber, og i den sidste tredjedel blå og røde. Så bar vi pladen uden for, og hentede en kande vand og en pakke sugerør.

Vi stillede pladen op ad en busk, og så gik det løs med at suge vand ind i munden med sugerøret og sprøjte det ud på pladen, så det løbende vand fik farverne til at blande sig. Og sådan fandt børnene ud af at gul og blå giver grøn, rød og gul orange og blå og rød lilla. Sjovt og dejligt skørt, syntes børnene.

Relaterede artikler

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.