Ugly Dolls

En lørdag i januar inviterede vi i Favrskovs Billedskoler børn og bedsteforældre til 4 synkrone workshops i Ulstrup, Hadsten, Hammel og Hinnerup. Over 100 børn og ældre fra hele kommunen fik sat nyt liv i gamle klude, da de kastede sig over dagens udfordring: Ugly Dolls.

Vi havde på forhånd samlet rå mængder af stof, knapper, garn, lynlåse, kantebånd osv. til projektet. Lidt lækkerier som zebrastribet velour, neonfarvet jersey i grafiske mønstre, pon-ponbånd, og masser af pudefyld (i form af kæmpepuder fra Stof og Stil, som viste sig at være den billigste løsning), blev købt ind. Og de voksne deltagere kom med deres egne symaskiner.

I Hinnerup Startede vi workshoppen med en god gang inspiration gennem et powerpointshow med Ugly Dolls og kunstdukker i alle afskygninger. Og så gik det ellers løs med at tegne skitser, vælge stof, klippe ud og dekorere med knapper, lynlåse, garn og broderi. Det var en fantastisk dag. Der blev snakket og grinet på tværs af generationer, og enkelte steder gav travlhed og arbejdsiver røde kinder hos både børn, ældre og billedskolelærere.

I øjeblikket turnerer dukkerne rundt på Favrskovbibliotekerne, og som et minde om dagen, og for at dokumentere projektet, har vi fået fremstillet flotte postkort, som står som en gratis gave til borgerne på alle kommunens biblioteker.

Her kan du se nogle af de skønne dukker, som blev syet på workshoppen her i Hinnerup, hvor jeg sammen med min gode billedskolekollega, Annitta Krogsgaard var vært for 18 gæve damer med symaskiner og 20 kreative og fantasifulde børn.

Projektet er gennemført med støtte fra Favrskov Kommune.

Relaterede artikler

Drømmedåser/dåsedrømme

Dette skønne projekt opstod i et tæt samarbejde med min evigt inspirerende “sister in crime” i Hinnerup Billedskole, Annitta Krogsgaard, helt tilbage i 2014. Ideen

Læs mere

Laaaange englebasser

Det er december og overalt dukker juleengle op. Men engle er meget mere end jul, og en rigtig god indgangsvinkel til arbejdet med kulturens billeder,

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.