Drømmedåser/dåsedrømme

Dette skønne projekt opstod i et tæt samarbejde med min evigt inspirerende “sister in crime” i Hinnerup Billedskole, Annitta Krogsgaard, helt tilbage i 2014. Ideen er stadig aktuel. Ikke ikke mindst nu i disse fjernundervisningstider, hvor den let kan gennemføres i hjemmeskolen med materialer, der er inden for rækkevidde.

Beskrivelse af idéen:

I 1960érne, var mange kunstnere optaget af at sætte spørgsmålstegn ved selve kunstbegrebet. Den italienske kunstner Piero Manzoni kastede sig ud i et projekt, som han kaldte: Merde d´artiste: Kunstnerens lort (på dåse). I samme periode, skabte popkunstneren Andy Warhol en række billedserier af masseproducerede, industrielt fremstillede forbrugsgoder som fx suppedåser fra Campbell.

På alle klassetrin giver de to historier anledning til fantastiske samtaler om hvad kunst er og hvad kunst skal.

I Hinnerup Billedskole valgte vi at lade både små og store elever arbejde med drømmedåser/dåsedrømme, så de på den måde indskrev sig i rækken af kunstnere, som har brugt dåsen som motiv/objekt.

Projektet lukker op for vidunderlige samtaler om hvad vi drømmer om og ønsker os. Lige fra fred i verden til 3 små, bløde hundehvalpe eller et boyband på stuegulvet.

Sådan kan du gøre:

  • Hver elev skal bruge en konservesdåse, hvor etiketten er pillet af. Dåsen må IKKE åbnes. For inden i den ligger lige hvad barnet ønsker sig eller drømmer om… Nu er det bare op til barnet selv af designe den etiket, der skal sidde på dåsen.
  • Snak om hvordan dåseetiketter ser ud, hvad der fanger blikket, om typografi, stregkoder, indholdsfortegnelser og alt det andet, som en rigtig etiket rummer.
  • Brug fx hvidt tegnepapir, blyanter, gode tuscher.
  • Lim etiketten på med limstift.

 

Tip: Det er en god idé på forhånd at lave en ”etiket-skabelon” eller angive mål til en standard-dåse-etiket, så eleverne får klippet papiret i en størrelse, der passer til dåsen.

Relaterede artikler

Laaaange englebasser

Det er december og overalt dukker juleengle op. Men engle er meget mere end jul, og en rigtig god indgangsvinkel til arbejdet med kulturens billeder,

Læs mere

Lysende engle

I morges var der rim på græsset, og min yngste søn, Lasse på 21, har længe spillet julemusik. Jo, det er ganske vist: December nærmer

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.