Cirkusartister

I Hinnerup Billedskole har alle hold i foråret arbejdet under temaet “bevægelse”. En af de opgaver, de yngste elever ( 1.-3. klasse) fik, var at lave skulpturer som forestillede cirkusartister “in action”.

Som inspiration viste vi børnene fotos af linedansere, trapetzakrobater og stærke mænd. Inden der blev tegnet skitser, havde vi lige en håndfuld børn oppe at stå på bordet (altid et hit :-), så vi kunne nærstudere forskellen på en krop i bevægelse og en statisk krop.

Da der var skitser i alle blokke og idéer i alle hoveder, gik det løs med hegnstråd (skellet), staniol (muskler, hoved og mave/baller/barm) og malertape (hud).

Sådan kan du gøre:

  • Buk et stykke hegnståd (eller kraftig bonzaitråd, fx 3 mm., som er lettre for børnene at arbejde med) på midten og sno en løkke til hoved + sno ned over maven til ben og mave har en tilpas længde. Hvis figuren skal være ca. 30 cm. høj, skal tråden være ca. 75 cm. lang.
  • Lav arme at endnu et stykke tråd, som snoes på kroppen under hoved og hals. Hvis armene ikke sidder så stabilt, kan de få lidt malertape.
  • Form kroppen i den bevægelse du ønsker.
  • Overvej om der skal være vinger (kan laves i pap eller tråd), gevir eller andre sjove sager. Hvis figuren skal jonglere, snoes et stykke bonzaitråd om hænderne, og fx runde træperler trækkes på og limes fast.
  • Byg nu hoved, muskler, numse, mave, barm osv. på figuren med staniol, som krammes rundt om trådskellettet. Husk at lade de nederste 4 cm. på benene stå i bar tråd, så de kan monteres i en sokkel – medmindre figuren skal svæve i en gynge.
  • Beklæd figuren med malertape.
  • Mal med god akrylmaling.
  • Øjnene kan prikkes på med blomsterpinde og grillspyd, og munde og kinder kan tegnes med Poschatusch. Brug en tynd sprittusch til små detaljer som øjenbryn og øjenvipper.
  • Lav evt. skørt i tyl og giv hår i karteflor, garn eller bast. Ri skørterne med almindelig ståltråd og sno dem fast. Lim håret på med limpistol.
  • Bor huller i en lille træklods og monter figuren. Gynger og trapetzer kan laves af grene fra haven og neonfarvet murersnor.

 

God fornøjelse!

Relaterede artikler

Drømmedåser/dåsedrømme

Dette skønne projekt opstod i et tæt samarbejde med min evigt inspirerende “sister in crime” i Hinnerup Billedskole, Annitta Krogsgaard, helt tilbage i 2014. Ideen

Læs mere

Laaaange englebasser

Det er december og overalt dukker juleengle op. Men engle er meget mere end jul, og en rigtig god indgangsvinkel til arbejdet med kulturens billeder,

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.