Assamblage

… Hedder det med et fint ord, når man gør billedfladen rumlig ved at tilføje tredimensionale genstande. Men den forklaring gemte jeg nu lige, da jeg sammen med 48 børnehavebørn lavede disse skønne små “mosaik-brikker”. Se her i et tidligere blogindlæg hvordan du kan gøre (se her).

Jeg kan varmt anbefale projektet til børnehavebørn. Børnene havde hver en lille pose ting med hjemmefra, som de ville bruge i mosaikken. Vi arbejdede i små grupper på 4-5 børn, så hvert enkelt barn fik god tid til at fortælle om de forskellige ting han eller hun havde med, og komponere den lille billedflade. Det gav børnene et stort ejerskab i forhold til det færdige resultat, og de var hver især meget optaget af hele prosessen. Lige fra æskefoldningen over blandingen af fliseklæb med min mands boremaskine til selve skabelsen af den lille billedfortælling. Også mens de små fliser blev monteret i rio-net og hængt op, fulgte børnene med, og da det færdige værk endelig hang på børnehavens gavl, blev det et samlingssted, hvor børnene gik på opdagelse i hinandens mosaikker og snakkede om alle de små ting, som har betydning for dem.

Relaterede artikler

Tryllestave

TryllestaveDe her tryllestave har tryllet både drager, løver og skove af slik frem. Vi lavede dem i en børnehave, hvor jeg var ude som huskunstner.

Læs mere

Trylletræet

Hvad er en legeplads uden et trylletræ? Et træ, som man kan sætte sig under og ønske alt mellem himmel og jord. Et træ, hvor

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.