Anne Juul Christophersen

I Hinnerup Billedskole arbejder vi i øjeblikket sammen med billedskolerne i Ulstrup og Hammel om den store fællesudstilling FARVERSKOV. Udstillingen bliver en slags total-installation, hvor den store, smukke udstillingssal i Hinnerup Bibliotek og Kulturhus, bliver forvandlet til en kunstnerisk skov med træer, svampe, himmel, stier, fodspor osv. Jeg vil selvfølgelig vise masser af billeder fra projektet her på bloggen.

Heldigvis var både mine kolleger i billedskolerne og ikke mindst alle vores elever med på, som en del af projektet, at arbejde med kunstneren Anne Juul Christophersen univers. Anne har i en årerække beskæftiget sig med skoven i sine smukke, eksistentielle og lidt foruroligende malerier. I stedet for at give svar, stiller værkerne spørgsmål, og det er beskueren, som må afslutte historien.

Jeg viste mine elever fotos af Annes malerier, og både de små og de store blev faschineret af malerierne og alle de spørgsmål de stiller. Motiverne var lette for børnene at forholde sig til: Børn, dyr og skov. Der er noget umiddelbart genkendeligt i billederne – og så er der noget, som twister.Vi snakkede længe om værkerne og jeg blev (igen) rørt over hvor meget de børn har at byde ind med!

Jeg bad eleverne om at medbringe fotos af dem selv – eller de kunne bruge billedskolens kamera og tage fotos af hinanden. Vi fandt billeder af nordiske vilde dyr og snakkede om hvilke fortællinger deres billeder kunne rumme. Alle elevernes billeder tager afsæt i Annes univers med skov, børn og dyr. Derud over arbejder eleverne under et farvedogme: Sort, hvid, grøn og rød.

Eleverne tegnede deres figurer over på transparent og projekterede motiverne op på lærrederne v.hj.a. overheadprojektors. Både figurerne og skoven i baggrunden blev tegnet op med blyant. Forinden havde vi haft nogle gode samtaler om komposition og rum.

Da Anne Juul Christophersen hørte, at vi ville arbejde med hendes univers i billedskolen og lave parafraser over hendes malerier, blev hun så glad, at hun tilbød at komme på besøg i billedskolen. Og selvfølgelig gav det projektet en ekstra dimension, at eleverne fik lov til at møde kunsteren bag værkerne. Anne fortalte levende og begejstret om sit arbejde med kunsten – og der blev delt tip og gode idéer ud til eleverne, som sugede til sig og nød Annes gode selskab. Det var en rigtig dejlig eftermiddag!

Se mere om Anne Juul Christophersen og hendes kunst på www.annejuul.dk

Motivet tegnes op på læredet. Grenene i baggrunden valgte nogle af eleverne at lave ved at lægge grene fra mit æbletræ på projektoren og tegne de smukke silhuetter af. Andre digtede en skov.

Anne Juul Christophersens kendetegnende horisontale linjer inspirerede flere af eleverne, og områder blev dækket af med malertape.

Farvedogmet hedder grøn, sort (paynes grey, Galeria), hvid og rød (magenta).

Anne Juul Christophersen fortæller om sin kunst og giver gode råd til eleverne. Og hun har lovet at komme til vores fernisering.

Det glæder vi os til!

Relaterede artikler

Mmmm…Manifold

For et par uger siden holdt jeg familiekursus for en dejlig flok børn, forældre og bedsteforældre i Hinnerup Billedskole. De weekender er altid tophyggelige, og

Læs mere

Line Frøslev

Billedkunstner, kunstformidler og forfatter

Jeg holder kurser og kunstworkshops for virksomheder, institutioner og private hos jer eller i mit atelier. Derud over står jeg bag kursusrækken Boost din billedkunst, som afholdes i samarbejde med CFU i Jylland, på Fyn og på Sjælland.  Læs mere

Populære
kategorier
inspiration

Lad dig inspirere af mine idéer og billeder her fra bloggen, men brug dem ikke kommercielt uden mit skriftlige samtykke ifølge loven om ophavsret.